Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: gevraagd:

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

gevraagd:

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Hans vd Laar

Gevraagd : Aspergestekers; wie wil het nog doen. Vroeg op. Je handen vuil maken. Je rug krom en ’s avonds spierpijn. Mensen uit het buitenland komen de telers uit de brand helpen.
Gevraagd : Steenbikkers. Het verdient 10 euro per uur voor jeugd vanaf 16 jaar. Zwart natuurlijk. Da’s natuurlijk een prima verdienste, maar je handen gaan eraan. Je wordt er moe van en het is geen afwisselend werk.
Gevraagd :Vakkenvullers. De supermarkten schreeuwen erom. Als je een goede kandidaat aanbrengt krijg je een bonus. Na je huiswerk nog op pad om te werken. Wie wil er nog?


Gevraagd : in het evangelie: wonderdoeners; arbeiders voor de oogst;
Verkondigers van het rijk van God. Maar jammer genoeg lijken de verdiensten niet zo hoog, want Jezus zegt: Voor niets heb je gekregen, voor niets moet je geven! Jezus vraagt arbeiders en arbeidsters voor zijn werk.


Lidwina was een meisje, dat zich inzette voor de oogst. Na haar val op het ijs kon ze niet veel meer, zo leek het tenminste, maar al die jaren op haar bed besteedde ze tijd aan mensen die voorbij kwamen, die troost nodig hadden, las ze met hen uit de Bijbel, en gaf ze hen haar glimlach.
Een rasechte heilige en we mogen trots zijn dat onze kerk naar haar genoemd is. Onze kinderen die de eerste communie hebben gedaan, maakten tekeningen voor haar en hebben kleurige papieren bloemen bij haar beeld neergezet. Niet alleen om het verleden te eren, maar nog veel meer vieren we haar naamdag vandaag om iets van haar te leren, dat ook wij wonderdoeners kunnen zijn, dat we van niets iets weten te maken.

En wij, wij worden ook uitgenodigd. Niet alleen om asperges te steken of stenen te bikken, maar net zoals de leerlingen van Jezus om op weg te gaan en de ziekten en kwalen van onze tijd te genezen. Nou die kunnen we wel bedenken met zijn allen: de liefdeloosheid in ons iktijdperk, aanzien en macht, die veel te veel slachtoffers maken en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.
Op de naamdag van onze kerk wordt aan ons gevraagd op weg te gaan om de vakken van liefdeloosheid op te vullen met onze eigen liefde voor God en voor elkaar. Wordt ons gevraagd om alle pijn van een stenen hart af te bikken, zodat  een zuiver hart ontstaat.
Wordt ons gevraagd om met liefde te oogsten voor het rijk van God.
Dat is een hele opdracht, maar gelukkig zijn we niet alleen. Jezus riep zijn twaalf leerlingen: Simon, Andreas Jakobus en Johannes en al die anderen en  hij roept al 2000 jaar ieder die het horen wel. Hij riep onze H. Antonius en H. Lidwina en hij roept ons. Het levert niet veel geld op, maar wel veel rijkdom. Geestelijke rijkdom en geluk voor U voor mij voor iedereen. Amen

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl