Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Kerstwens 2003

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Kerstwens 2003

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R. Schreurs

De doos met kerstspullen is weer terecht en de uitklapboom ook. Stampvol die doos; elk jaar nog voller. De paarse ballen kunnen weg, want dit jaar is de trend van een andere kleur. Maar er is nog volop: zilveren en gouden slingers, tafelkleed met rode takjes erop, dun glazen en plastic kerstmannetjes. Voor de dag ermee! Kaarsjes zijn er nog genoeg voor de komende jaren. De opblaasbare sterren zijn lek en moeten vernieuwd. Ja het kan gerust weer kerstmis worden, een witte kerst desnoods uit de spuitbus. Vergeet de speciale kerstkleding niet voor bij het diner en de champagne. Nou ja, het kan ook goedkoper en dus terug naar die doos. Wat zit me daar helemaal onder in? Waarachtig een kerststal. Die stond vroeger onder of bij de kerstboom, maar daar moeten nu de cadeautjes komen te liggen. Enfin, één mimitafeltje is nog vrij, daar kan ie op. De stal is nooit vernieuwd en dat is te zien, om nog maar niet te praten van de beeldjes die erin horen. Doorgraven en jawel daar op de bodem liggen een beetje geplet het Kerstkind en de engel met zijn lint van "Gloria in excelsis Deo".

Alleen degene die doorgraaft zal meer naar boven halen dan alleen versiering. Daar wordt je toch even stil van, want bij die stal en dat Kind hoort het verhaal of liever het aangereikt geloofsgegeven dat er een God is die zich doodgewoon tussen mensen heeft begeven. Dat was natuurlijk bij de geboorte van dat Kind niet meteen duidelijk, maar later wel toen deze Jezus zoveel bovenmenselijke goedheid en vrede uitdeelde dat er geen eind meer aan gekomen is door de mensen die dat nu nog doen.

Zoiets mag gevierd worden en daar is versiering en liedjes en zo meer voor nodig. Heerlijk zo'n feest. Wie even doorgraaft weet dat er echt iets te vieren valt. Dus wat dieper graven in die kerstdoos en dan gaat het worden wat wij u toewensen: een heerlijk Kerstfeest!

En natuurlijk zet ik hier bovenop nog eens de wens van een Gelukkig Nieuwjaar!

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl