Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Beste Kerstvierders

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Beste Kerstvierders

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R. Schreurs

Het kerstfeest is een feest. Dat is duidelijk. Feesten, hoe doen we dat bijvoorbeeld voor een jubileum of een andere mijlpaal? Dan halen we onze beste kleren voor de dag en kijken of er niets nieuws moet worden aangeschaft. We zorgen dat er goed gegeten en gedronken kan worden. Het huis wordt geschoond en opgesierd: een kaarsje hier een lampje en toefje daar. We maken een lied over degene om wie het feest draait. Kaarten worden tijdig verstuurd om uit te nodigen. Dan komen we met familie en vrienden bijeen. Sommigen zie je maar één keer per jaar, goede vrienden overigens, maar ze komen soms van ver.

Niemand zal vragen wat heeft dat mooie tafelkleed met het feest te maken. Dat heeft er alles mee te maken en dat geldt voor de slingers, voor de muziek, voor de mooie kleren.Heel de entourage hoort bij het feest en het fijnste is nog wel om weer eens samen te zijn, waarbij samen zingen een extra band heeft. Zeg niet: "Die vrienden van één keer per jaar dat hoeft van mij niet". Dat hoeft wel, daar kun je een jaar naar uit zien.

Dan kan het gebeuren dat door heel de voorbereiding en de drukte op het feest zelf, dat we het dan even kwijt zijn om wie het feest ook al weer begonnen was. Wie of wat wordt er ook al weer gevierd? Het is een beetje stom, maar het kan gebeuren. Wie overkomt het niet dat je met een dikke jas aan naar de berging bent gelopen en dan sta je daar en vraagt je af: Waarom ben ik naar hier gelopen, waar was het ook al weer om begonnen.

Zo gaat het ook met ons kerstfeest. Het hoort er allemaal bij: die muziek en die liedjes, de kerstbomen en –ballen, dat samenzijn met familie en vrienden en vooral niet te vergeten die vrienden van één keer per jaar. O ja, waar was het ook al weer om begonnen, waar draait het om? Die eerste kerstnacht was het heel begrijpelijk van die "herders op de velden, dat Jezus was geboren, zij wisten 't niet. Maar ons moet het toch te binnen schieten: God zelf is in mensengedaante tussen zijn mensen komen staan. Gewoon begonnen zoals elke mens, als een kind, in een stal nog wel.Eenmaal volwassen zette Hij nieuwe wegen uit naar vrede, gerechtigheid, naar troost, naar eindeloos leven. Dat kan je 't leven kosten onder mensen, maar dat bleek Hij zelfs te overleven bij God en mensen. Vandaag wordt dit alles samengevat in mooie verhalen van herders, die van niets wisten, van engelen, die Gods binnenkomst bezingen en koningen, op zoek naar een koning van de vrede. Het geloof in deze nabije God, de kracht van zijn aanstekelijke goedheid: het mag ons dankbaar stemmen, geloof is een kostbaar geschenk waar wij blij mee mogen zijn.

Alle reden om feest te vieren. Eén derde van de Nederlandse bevolking is dat even kwijt geraakt. Vandaag iets minder dan een derde, want wij weten het weer.En voor de rest hoort het er allemaal bij en hoort iedereen erbij. Heerlijk toch om een stuk van het feest ook hier samen te vieren. Maar ook voor thuis en elders wens ik u met alles erop en eraan een :

Heerlijk kerstfeest!

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl