Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Kerstmis 2001 ; Feest

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Kerstmis 2001 ; Feest

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R. Schreurs

Feest

Het is Kerstmis en dus vieren we feest. Heerlijk en noodzakelijk om af en toe een feest te vieren, om de vervelende dingen voor het moment te vergeten en even te voelen hoe het zou kunnen zijn. Er moet natuurlijk een aanleiding zijn en die is er, die is er elk jaar weer rond deze tijd doodgewoon vanwege de stand van de zon en de aarde, laten we dat niet veranderen: de dagen gaan weer lengen. Dat vierden men vroeger en dat blijven we vieren. Op de dagen dat we ‘s middags om 2 uur al een lamp nodig hebben om een telefoonnummer te kunnen lezen neemt het verlangen naar wat meer licht geweldig toe en we stellen blijmoedig vast dat daar verandering in komt. Het gaat langzaam, maar na een paar dagen is het al te merken en dus genoeg reden om te vieren. Bij een feest hoort versiering, goed eten en drinken en er dient gezongen te worden. Ook dat hebben we dik voor mekaar: Sommigen wagen hun leven om zelfs op de nok van het dak wat lampjes te monteren, want we willen het duister verdrijven. En met de dennenboom en zelfs met kunstgroen houden we het verlangen en de goede hoop vast dat het weer eens lente wordt en zomer, nieuw leven in de natuur. De voedselvoorraad van iets te veel calorieën is op peil gebracht en we draaien een CD’tje met jingle bells en zo en klaar is Kees voor het feest.

Is er dan nog reden om in een kerk samen te komen. Nou en of. Ten eerste hebben we hier alles bij elkaar: de versiering, een maaltijd van uiterst bescheiden aard, maar wel van grote verbondenheid met velen, zelfs met God zelf, geen CD’tje maar gezongen door levende mensen, zelfs door mensen die anders nooit zingen. Maar er is nog iets, iets wat iedereen begrijpt die ooit een kind op de arm heeft gehad. Vaders en moeders weten dat het beste: dan heb je toekomst in je armen, misschien wel heel grote toekomst een kind met een veelbelovende taak. Kinderen, ze gaan alles overnemen, onze plannen, ons werk, alles en beter dan wij. Met Kerstmis is het Kind Jezus voor iedere arm bestemd om te kijken naar de toekomst die er is voor iedereen, voor onze wereld vooral als er veel mensenkinderen zijn die die toekomst maken zoals Hij: goede woorden en daden voor iedereen, vooral voor de zwakken. Daarom ook die kerstverhalen over keiharde mensen die tenslotte toch nog tot iets menslievends in staat blijken.Kerstmis is het feest van het veelbelovende kind. Dan is er toch volop reden om feest te vieren naar een beloftevolle toekomst.

Wat een geluk als we dat mogen behouden.

Een zalig Kerstfeest wens ik u!

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl