Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Beste feestgenoten

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Beste feestgenoten

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R.J. Schreurs

Beste feestgenoten,

Laat mij u gerust stellen: In de voorbije 50 jaren heb ik ruimschoots de gelegenheid gehad om te vertellen wat mij aan geloof, hoop en liefde bezig houdt. Om de feeststemming op peil te houden zal ik het kort houden.

Natuurlijk is dit een bijzondere dag voor mij, want overlopend van dankbaarheid:

Dankbaarheid naar de Eeuwige God die mij op deze levensweg heeft gezet, naar zijn Zoon Jezus Christus, die, zoals een bevriende kunstenaar op het schilderij dat u hier ziet heeft weergegeven, Jezus Christus die de hand op mij heeft gelegd, dankbaarheid naar mijn ouders en familie, naar die duizenden mensen die mij tot hier toe hebben gedragen en waarvoor ik misschien iets heb kunnen betekenen, naar mijn medeparochianen, naar vrienden en vriendinnen, u die dit met mij hebt willen vieren, ons ijzersterke kerkbestuur en vooral ook mijn onvolprezen collega Hans, die zoveel goede dingen over mij heeft gezegd en geschreven, genoeg om het met een korreltje zout te nemen.

Toch is dit vooral een bijzondere dag omdat we saamhorigheid vieren. Zo’n 50 jaar priester en 30 jaar pastoor is dan een mooie aanleiding, meer niet.

Die saamhorigheid is zoveel belangrijker vooral in deze tijd, nu niet alleen het territoriale gebied van deze parochie maar ook de parochiegemeenshap wordt bedreigd.

Nu saamhorigheid vieren en beseffen dat er nog heel veel mensen meer zijn waarop Jezus Christus de hand heeft gelegd, zodat er een kern van parochiegemeenschap blijft bestaan die haar diensten kan blijven aanbieden aan al degenen die er een beroep op willen doen.

Dit dienstwerk als priester is een prachtige levensvulling om daarin wat bij te dragen aan andermans geluk en zo zelf gelukkig te zijn.

Als een jonge man of jonge vrouw van plan is die weg op te gaan wil ik aanraden daar goed over na te denken en vervolgens te zorgen dat je als terreinknecht of chirurg, als hulp in de huishouding of als voorzitster van de raad van bestuur, dat je de kost kunt verdienen om vervolgens, net als de apostel Paulus, materieel onafhankelijk, de blijde boodschap van Jezus Christus te kunnen uitdragen.

In mijn dankbaarheid zou ik u allen vandaag willen omhelzen.

Maar dat red ik niet.

Laat deze viering hier dan die omhelzing zijn.

Zo zij het. Amen

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl