Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Palmzondag 2010

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Palmzondag 2010

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R.J. Schreurs

Palmzondag 2010
 
(in tableau vivant gezet door leerlingen van het Heerbeeck college in Best)
Omdat op Palmzondag het “lijdensverhaal” wordt gelezen en omdat dit verhaal meer dan genoeg stof ter overweging geeft, daarom wordt er meestal op deze dag niet nog eens een overweging een toegevoegd. Maar hemaal niets erbij is erg weinig. Dus bedacht ik om de komende 14 jaar(!?) elk jaar op deze dag een enkele gedachte aan te reiken n.a.v. één van de zogenaamde “staties” en de liedtekst die ik daar ooit bij heb bedacht. Dit jaar dus de 1e statie:
1e statie: “JEZUS WORDT VEROORDEELD”    
 
Hij  houdt van God en God van Hem,
dat heeft Hij ooit gezegd.
De daad bij 't woord dat liefde spreekt
dat brengt Hem voor 't gerecht
De daad bij 't woord dat liefde spreekt
brengt mensen voor 't gerecht.

Het lijkt zo onwaarschijnlijk, zo onredelijk, dat iemand die in de overtuiging leeft dat God van mensen houdt en dat hij of zij die liefde wil doorgeven, dat zo iemand voor het gerecht wordt gesleept. Toch is Jezus van Nazareth dat overkomen. Dat Hij metterdaad opkwam voor de onderkant van de samenleving werd hem wel verweten maar daar durfde de toenmalige joodse overheid minder van te zeggen dan dat hij ook nog zei waarom. Onwaarschijnlijk en onredelijk, maar het gaat in onze tijd nog dikwijls zo. Hoe komt men dan tot een veroordeling? “Kijk eens: wet is wet en regel is regel. Als dat voor niemand meer geldt, waar blijven we dan?” Maar die hulpbehoevende is niet niemand, maar iemand. Dat is het verschil. Gelukkig zijn er nog heel wat mensen die dat verschil maken, maar er zitten wel risico’s aan:
De daad bij ‘t woord dat liefde spreekt brengt mensen voor ‘t gerecht.

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl