Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Kerstengelen (Kerstwens 2000)

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Kerstengelen (Kerstwens 2000)

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R. Schreurs

Beste mensen, In aansluiting op het kerstverhaal wordt in menig kerstlied gemeld: "Hoor de engelen zingen". We zingen met z'n allen of een koor zingt uit volle borst, naar het mij voorkomt allemaal gewone mensen, maar engelen, nee niet gehoord. Juist omdat ze met Kerstmis ter sprake worden gebracht zouden we toch wel eens mogen weten wat dat voor wezens zijn. Waar kunnen we die aan herkennen? Laatst hoorde ik een bejaarde dame tegen een verzorgster ,die een glas warme melk had gebracht, zeggen: "Jij bent mijn reddende engel, nu kan ik straks misschien de slaap vatten". Je hoort het ook wel een vader of moeder zeggen tegen hun kind dat een mooie tekening heeft gemaakt: "Je bent een engel".

Of een man tegen zijn vrouw als ze hem zijn slordigheid vergeeft: Je bent een engel ". Ja, natuurlijk zijn het engelen die niet om geld maar uit zorg hulp bieden aan anderen. Officieel zijn engelen boodschappers van God. Ze brengen een boodschap van redding, van hulp en van een vrede en welzijn voor heden en toekomst. Dat klopt met het kerstverhaal. Ze brengen het goede nieuws dat Gods goedheid in de mens Jezus gestalte krijgt. Maar er zijn dus ook engelen die niet zozeer en zeker niet alleen goed nieuws brengen, er zijn er die het zelf gewoon doen. Engelen die het in huis gezellig maken, die een kaartje sturen aan vrienden of kennissen die al te lang vergeten waren, engelen in ziekenhuizen, in scholen, in bedrijven, waar ze overal vriendelijkheid en bezorgdheid om elkaar weggeven, zomaar, omdat ze nu eenmaal zo zijn.

Hebt u dit soort engelen horen zingen vandaag met Kerstmis? Ja, natuurlijk wel: Ze zingen van vrede op aarde aan de mensen, ze zingen het niet alleen, ze doen het ook. Ze zitten in hetzelfde massakoor van degenen die het alleen maar zingen, maar ze zijn er wel degelijk.

Kerstmis is vooral een feest, niet geschikt om het te bedelven onder uitgebreide vredesboodschappen waar in verhouding tot de lengte van de toespraak weinig van de vrede terecht komt. Een feest heeft iets van een droom die even werkelijkheid wordt. Wie heeft niet eens gedacht: "Ik zou ze wel eens willen zien en horen, die kerstengelen". Ze zijn te zien, ze zijn te horen en ik wens u in een "zalig kerstfeest" toe: dat u veel engelen zult ontmoeten, zingend of zwijgend, maar echte van vlees en bloed. Dat u misschien zelf er een van zult zijn.

Zalig Kerstfeest !

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl