Printer : Druk deze pagina af op de standaard printer zonder menu en logo, in groter lettertype
logo, foto van de lidwinakerk, toont gebouw en toren logo : Van den Oetelaar Automatisering uit Best

audio stream
niet actief

Lidwina Best - Preek van de Week :: Pasen 2001

Sinds 1998 is Pastor Richard Schreurs bezig met het schrijven en publiceren van zijn preken op het Internet. Deze grote inspanning heeft ertoe geleid dat we nu een fantastische hoeveelheid van meer dan 650 preken online kunnen presenteren. U kunt deze preken vanzelfsprekend gebruiken als inspiratie voor uw eigen overwegingen. We stellen het echter erg op prijs als u dan ook uw bronnen wilt vermelden (www.lidwina.nl) zodat meer mensen het prekenarchief hier online komen bezoeken.

Pasen 2001

[ vorige | lijstIcon voor printen | volgende ]
 Auteur: Past. R. Schreurs

Palmzondag
Op Palmzondag, de zondag vóór Pasen , willen we weer een palmpasenprocessie houden in de kerk om de intocht van Jezus in Jeruzalem te gedenken. Bij deze nodigen wij de kinderen uit om een zelfgemaakte palmpasen-kruis mee te brengen. Dat blijft tot Pasen de kerk versieren en kan dan weer worden opgehaald om b.v. cadeau te geven aan opa en oma. Zo’n palmpasen ziet er ongeveer zo uit: Een houten kruis. Op de punt een haantje van brooddeeg . Daaronder een palmtak die tijdens de dienst in de kerk wordt toegevoegd. Het kruis versierd met snoepgoed ,en/of bloemen, en/of slingers enz. We hopen dat er veel kinderen zullen meedoen. Het begint om 11.00 uur.

Op weg naar Pasen
De schelpjes, waarmee we onze kinderen dopen hebben een plaatsje in onze kerk gekregen , maar ook de gedachteniskruisjes van de mensen, die in de voorbije tijd overleden zijn. In de schelpjes en op de kruisjes staan hun namen, zoals die ook geschreven zijn – zeggen we met diep gevoel – “ in de palm van Gods hand”.
Ons leven speelt zich af tussen schepje en kruis, tussen geboren worden en sterven. Twee keer worden we de kerk binnengedragen: aan het begin en aan het eind.
Met Kerstmis vieren we het begin: de geboorte van Jezus. Met Pasen vieren we de voltooiing. Met Kerstmis vieren we dat God naar de mensen toegekomen is. Met Pasen vieren we dat die mens Jezus naar God gegaan is. Kerstmis is herdenken dat God een thuis vond onder de mensen. Met Pasen vieren we dat we ooit eens een thuis zullen vinden bij God.

Mooi eigenlijk dat het leven zich zo beweegt tussen twee christelijke feesten. Natuurlijk is er van alles aan te merken op het instituut kerk, maar veel dieper en waardevoller is toch de boodschap van Jezus Christus zelf: het leven blijft duren ook over de dood heen! Anders, natuurlijk.. hoe..? dat weten we niet, maar dat geloof zit diep in veel mensen, die wij ontmoeten. Soms noemen ze zich gelovig en soms ook niet, maar ze weten zich verbonden met God en met alle mensen die hen zijn voorgegaan.

In de week voor Pasen: De Goede Week vieren we die beweging van leven naar dood en weer naar leven. Allereerst de viering van PALMZONDAG: de intocht van Jezus in Jeruzalem. Soms voelen we onszelf ook glorieus en onoverwinnelijk, is het leven mooi, maar dan ineens weer een tegenslag een slecht bericht, waar je stil van wordt. Dan de viering van WITTE DONDERDAG: een mooie viering in de kerk: de mooiste van het jaar. Het laatste avondmaal: het begin van het afscheid. Aan tafel wordt veel gepraat. Hier wordt een testament geschreven.” Denk aan mij en doe als ik”. Daarop volgt het afscheid: GOEDE VRIJDAG. Eigenlijk helemaal niet goed, maar soms gebeuren er in je leven dingen die slecht lijken en later toch betekenis blijken te hebben. ’s Middags houden we een kruisweg. Jongelui van de toneelclub van het Heerbeeckcollege ondersteunen die dienst. Deze viering zegt ook heel veel voor ons eigen leven door stil te staan bij het lijden en de dood van Jezus. We waken naar Pasen toe in de Paaswake op zaterdagavond en op zondag vieren we natuurlijk Pasen, met na de viering door de kinderen eieren zoeken rond de kerk. Pasen: Feest van Licht en Leven. U bent welkom de hele week om mee te vieren en mee te doen. Natuurlijk zijn het veel vieringen boven op het drukke dagelijkse bestaan, maar U doet vast veel moed, geloof en energie op. Fijn als U er bij bent. Dat de vlam van hoop en het Licht van Pasen in uw en ons hart mag blijven branden. Dat wensen we U toe voor Pasen en voor Uw leven.

 

Powered by: Dreamsolution
Test Laser123.nl